Po Odebraniu sera należy wyjąć go z opakowania i położyć na talerzu. Przechowywać w lodówce.
Jakość żywności w supermarketach pozostawia wiele do życzenia. Warzywa są intensywnie nawożone, wędliny nie mają smaku, a do serów dodaje się mnóstwo stabilizatorów, barwników i konserwantów. Co w takiej sytuacji mają zrobić osoby, które chcą się zdrowo i świadomie odżywiać? Rozwiązanie jest proste – ogranicz zakupy w marketach i zamów paczkę swojskich produktów w sklepie u rolnika! Przecież nie od dziś wiadomo, że lokalna żywność i warzywa prosto z grządki smakują najlepiej.
Ser podpuszczkowy produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego powstaje poprzez wytrącanie z mleka tłuszczu i białka w postaci skrzepu.
Zawiera wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego:
- wapń organiczny, przyswajalny w całości,
- fosfor - budulec kości, zębów,
- potas, chlor, sód, magnez i wiele innych mikro- i makroelementów,
- witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A, D, E, K,
- witaminy rozpuszczalne w wodzie, z grupy B, a szczególnie wit. B12, której człowiek sam nie wytwarza ( egzogenna),
- kwasy tłuszczowe nienasycone,
- substancje immunologiczne podnoszące odporność organizmu na choroby (w tym nowotwory) i zakażenia.